Regnestrategier

Kære forælder

På denne side kan du læse om regnestrategier, men hvis det er første gang, du besøger vores side, vil anbefale, at du læser en af vores artikler først. Der er nemlig mange måder, du kan hjælpe dit barn med matematik, og de fleste måder handler ikke direkte om matematik.

Mange forældre oplever, at matematik har forandret sig siden de selv gik i skole. Mange fortæller, at ”jeg brugte nogle andre metoder ende de bruger i dag” eller ”jeg kan ikke hjælpe mit barn med de metoder som du bruger i skolen”. Et andet ord for metode er er regnestrategi, hvilket er det som denne temaside handler om.

Hvad er regnestrategier?

En regnestrategi er en måde at løse et regnestykke på. De første regnestykker vi lærer at løse med regnestrategier, er typisk plus og minus. Du har måske selv lært, at man kan lægge to tal sammen ved at skrive dem op under hinanden. Først lægger man 1’erne sammen, så 10’erne, dernæst 100’erne osv.

Måske tænker du ikke over det, men det kræver faktisk viden om, hvordan vores talsystem er bygget op for at forstå hvorfor denne metode virker.

I dag går vi meget op i, at eleverne har forståelse for, hvorfor deres strategi virker. Du kan f.eks. se et barn løse ovenstående regnestykke på denne måde:

Her har man opdelt 68 i 50, 10 og 8, og regner regnestykket lidt ad gangen. Det er ikke nødvendigt, at du som forælder kender alle de mulige regnestrategier, dit barn bruger. Hvis du har flere børn, kan det sågar være, at hvert barn bruger hver sin strategi. Det vigtigste er, at dit barn forstår, hvorfor strategien virker. Som forælder kan du derfor hjælpe ved at spørge ind og være nysgerrig.

Har du et spørgsmål, du vil stille om Regnestrategier? Skriv det i Webmatematiks forum!
Har du en kommentar til indholdet på denne side? Send os en mail!