Sådan forbrænder du julemaden

For to år siden udregnede vi, hvor lang tid man skal skovle sne for at forbrænde julemiddagen. Da det dog er langt fra alle, der er vilde med at skovle sne ser vi år på nogle lidt mere underholdende måder at få rørt sig i vinterkulden.

Stå på skøjter

At stå på skøjter i skumringen og varme sig på en kop varm kakao med flødeskum og lidt stille snevejr ligger ret højt på listen over vinteraktiviteter. Vi har fundet frem til, at man ved at stå på skøjter forbrænder \(468\ \frac{kcal}{time}\).

Sidst vi regnede på kalorier og julemad, fandt vi ud af, at en julemiddag i cirka svarer til 1935 kcal. Hvis de alle skal forbrændes ved at stå på skøjter skal man skøjte i \(\frac{1935\ kcal}{468\frac{kcal}{time}}=4,135\ timer≈4\ timer\ og\ 8\ minutter\). Dog skal man huske, at kakaoen ikke tæller med i udregningen. Hedligvis indeholder den og flødeskummen kun 180 kcal, svarende til yderligere \(\frac{180\ kcal}{7,8\frac{kcal}{minut}}=23\ minutter\).

Snelege

Hvis skøjtning ikke er din kop the (eller kakao), så kan du i stedet håbe på, at julen bliver kridhvid. Det viser sig nemlig, at man forbrænder ca. 400 kcal i timen ved at lave snemænd, have sneboldskamp, lave sneengle osv.

Med samme udregning som før, så skal man være ude i sneen i \(\frac{1935\ kcal}{400\frac{kcal}{time}}=4,84\ timer≈4\ timer\ og\ 50\ minutter\) for at få forbrændt den sidste brune kartoffel.

Kilder:

http://detsundeliv.dk/artikler/mad/3808/sjov-vintermotion-for-hele-familien.aspx

https://www.dr.dk/sundhed/dinsundhed/Vinter/Artikler/2012/0103123755.htm

Har du et spørgsmål, du vil stille om Julemiddag 2016? Skriv det i Webmatematiks forum!
Har du en kommentar til indholdet på denne side? Send os en mail!