Smukfest 2017

Så er Smukfest åbnet for 38. gang og har forvandlet Bøgeskoven i Skanderborg til Danmarks næststørste musikfestival. Vi har kigget lidt på deres tal og fakta og har fundet et finurligt sammentræf: hvis alle festivalgæsterne en given dag lagde sig ned efter hinanden, ville de kunne erstatte Smukfests hegn. 

Sådan har vi regnet det ud

På Smukfests hjemmeside skriver de, at de sætter omkring 55 km hegn op - en afstand der tilfældigvis er den samme som fra København til Ringsted. Samtidig har de ca. 34 000 betalende gæster på pladsen hver dag.

Ifølge Statens Institut for FolkeSundhed er danskeres gennemsnitshøjde ca. 174,5 cm. Hvis vi ganger de to tal med hindanden, så får vi \(34\ 000 \cdot 1,745\ m = 55\ 840\ m\). Det er rigtigt nok 840 meter, eller ca. 480 personer, længere end de 55 km hegn, men tæt nok på!

For at få brugt de sidste personer kunne man stille dem på skuldrene af hinanden i tårne af 28 meter - hvilket cirka er højden på et bøgetræ. På den måde ville de gøre det ud for de minimum 30 bøgetræer Smukfest hvert år omplanter, for at vedligeholde Bøgeskoven.

Har du et spørgsmål, du vil stille om Smukfest 2017? Skriv det i Webmatematiks forum!
Har du en kommentar til indholdet på denne side? Send os en mail!